Bahasa Arab Quran Made Easy 2023

BAQMe membantu memberi kaedah paling asas Bahasa Arab untuk faham Al Quran walaupun tidak pernah belajar bahasa arab sebelum ini.

Ringkasan Kursus

 Allah telah menurunkan al-Qur’an sebagai hadiah hidayah dan memilih bahasa perantaranya ialah bahasa arab. Penguasaan terhadap bahasa arab adalah kunci utama untuk memahami al-Qur’an sebagaimana ia diturunkan. Atas kesedaran itu, satu langkah kecil diambil untuk membantu diri dan masyarakat agar lebih dekat dengan al-Qur’an melalui penguasaan terhadap bahasanya.

Tujuan umum:

1. Peserta dapat memahami dan menguasai bahasa arab bagi tujuan Tadabbur dan Tazakkur.
2. Peserta dapat menguasai Kosa Kata al-Quran.
3. Peserta dapat mengaplikasikan bahasa arab ketika bertadabbur  untuk kegunaan diri sendiri, ahli keluarga dan masyarakat disekeliling.

 Kurikulum Kos

Fazrul Ismail

Ustaz Faiz

Puan Aishah Mansor

Peserta

Assalamualaikum.. semua sahabat BAQ, saya sangat bersyukur krn diberi kesempatan ikuti kelas bersama ustaz, sebelum ini sy pernah ikuti kelas bhs arab tp susah sgt nak faham. Allah mudahkan. Aamiin..

Puan Aitun Zainuddin

Peserta

Terima kasih Ustaz. Ustaz buat pembelajaran rasa santai dgn contoh2 serius dan juga kelakar, walaupun pd topik yg susah nak faham. Doakan kami semua boleh absorb ilmu2 ini dan istiqomah menghayati AlQuran. Semoga Allah permudahkan urusan Ustaz sekeluarga dan tambah lagi ilmu Ustaz utk dicurahkan pd kami semua.. Aamiin

Yuran Langganan Kursus

Rakaman dan nota kelas

250 MYR

Langgan Sekarang