Tadabbur Online 2021 November ( 8 Sesi )

Ringkasan Kursus

Apakah maksud  Tadabbur ?
 
Tadabbur - kita memahami teknik memahami Qur'an          

Istimewa Sesi Akhir TNT 2021  
 
 -Menyemak bacaan dan fahaman pilihan ayat  
 -Doa-Doa Dalam Al-Qur'an      

Allah berfirman: "Dan setelah Nabi Musa (meninggalkan Mesir dalam perjalanan) menuju ke negeri Madyan, berdoalah ia dengan berkata:  "Mudah-mudahan Tuhanku menunjukkan jalan yang benar kepadaku,".  (Al-Qasas, 28:22)  

Lazimi berdo'a dan berzikir kepada Allah 'Azza wa Jalla pada setiap ketika.Tidak perlu tunggu berada di atas sejadah. Atau tunggu ditimpa musibah.     Kerana tidak ada yang tahu bila ketikanya   Allah hendak memakbulkan do'a.

Kurikulum Pembelajaran

Fazrul Ismail

Suka berfikir dan membina sistem. Suka mengkaji Quran untuk mendalami rahsia agung dari Pencipta untuk menjadi legasi sampai ke daerah sana.

Puan Junainah Hamid

Peserta

Alhamdulilah, bagi orang yang masih sibuk bekerja di siang hari, kursus online ini banyak membantu saya untuk memperkukuhkan kemahiran mengaji Quran saya. Tips yang dikongsikan oleh asatizah yang berpengalaman telah merangsang saya untuk terus berusaha untuk tingkatkan kefasihan membaca al-Quran.

Tadabbur session excites me to explore new skill dalam penghayatan ayat-ayat Allah. Kepakaran semua coach telah banyak membimbing dan memotivasikan untuk mendalami mutiara dalam al-Quran yang suci itu."

Pelaburan Kursus

  • Rakaman 8 Sesi TNT November
  • 300 MYR

    Pakej ini adalah termasuk nota dan rakaman lengkap

    Daftar Kursus